Translate

divendres, 14 de setembre del 2012

"la sort acompanya a qui sap esperar"

Oportunitat: Circumstancia favorable o que es dona en un moment adequat o oportú para fer algo. Aquesta es la definició de diccionari però crec que la oportunitat és una cosa molt més complexa. 







Des del meu punt de vista les oportunitats es basen en dos variables 30% sort i 70% esforç.
Què és la sort, la sort és una variable aleatòria que pel que sigui té una tendència o un altra. Però realment la sort no depèn de res? Crec que si que depèn. La sort l'has de buscar, has de creure en ella, es a dir, has de ser optimista. L'optimisme és una de les claus de l'èxit i de la felicitat que és realment el que importa. Saber veure les vessants positives de les coses dolentes, saber assaborir qualsevol moment, no perdre l'esperança. El millor exemple que podria posar crec que es l'Albert Espinosa. Un crack!




Una persona que malgrat les seves malalties (osteosarcoma, metàstasis, extirpació d'un pulmó i part del fetge) i grans dificultats en la vida ha arribat a ser un dels guionistes del cine i la televisió més important a nivell català i espanyol. A part també és escriptor el qual us recomano molt llegir els seus llibres, donen una gran dosis d'optimisme i esperança. El seu lema "Si creus en el somnis, ells es crearan". Crec que aquesta frase deixa clar la relació sort-optimisme.







Certament la sort va lligada directament amb l'esforç. L'esforç dona més oportunitats, és el factor més important a l'hora d'aconseguir l'èxit. Les oportunitats venen pel factor sort, però si no t'esforces, passen de llarg. Per aquesta raó és tant important l'esforç, molt més que el factor sort. De que serveixen bones oportunitats si no les pots aprofitar? A més, una vegada ja has topat amb la primera oportunitat, tot va rodat. Una et portarà a un altra de més rellevància. Per aquest motiu m'agrada la citació:
 "Nadie nos encontrará porque sí, ni chocarán con nosotros de casualidad. Tenemos que hacer que vengan a buscar-nos."
És un cita amb tant sentit! Les oportunitat no venen perque si. T'has de fer conèixer, demostrar qui ets, a que et dediques, a on vols arribar, les teves qualitat, de que ets capaç! Estic segur que darrera de cada persona hi ha un gran geni, amb una o altra cosa, però és un geni! Alguns tenen més capacitat per exterioritzar-ho i demostrar-ho i gent que menys. Crec que això també s'aprèn amb el temps, treure el millor de tu.
Una altra cita que m'agrada molt és: 
"la sort acompanya a qui sap esperar"
S'ha de confiar en un mateix, s'ha de creure en la sort, s'ha de creure amb el teus objectius i el secret és ser constant i persistent. A vegades esperar és cansat i pot ser és capaç de abolir els teus somnis. Has de saber esperar, tot arriba. 
El fracàs també és un factor que és capaç de fer tirar-te la tovallola. Certament el fracàs és un enemic però també potser el teu amic. La filosofia del fracàs, això si que es mareix un post independent, però ho deixaré per un altre dia.


Només cal dir una cosa més:
 Senyors, a esforçar-se! 

No es el que em vull referir exactament però és un bon anunci que ajuda a entendre una mica més la realitat de les oportunitats


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada